





Brak dodatkowych opłat przy płatnościach elektronicznych
Odpowiednio dobrane opakowanie gwarantujące bezpieczną dostawę
Towar świeży pakowany bezpośrednio w szkółce
Zawsze informujemy o terminie wysyłki
Rośliny wysyłane w donicach zabezpieczających korzeń przed wyschnięciem
RABARBAR O SŁODKIM SMAKU
W Europie Rabarbar Red Champagne używany jest w produkcji soków, kompotów oraz przy pieczeniu ciast. Dorasta od 80 do 100 cm wysokości. Odmiana Red Champagne bardzo szybko się rozrasta i jest mrozoodporna co dodaje roślinie uroku. Dla rabarbaru najlepsze będzie stanowisko słoneczne.Czym więcej słońca tym smaczniejsze łodygi. Podłoże powinno być próchnicze, żyzne. Uprawa tej odmiany na pewno nie sprawi problemu nawet początkującym ogrodnikom.
Wymaga gleby żyznej i przepuszczalnej. Jest całkowicie mrozoodporna, dlatego można go uprawiać na terenie całego kraju.
Można uprawiać go w małym ogródkach oraz ogrodach o tematyce owocowej.
![]() | Wysokość: | 100 cm |
![]() | Rozstaw: | 80 cm |
![]() | Stanowisko: | słoneczne, półcień |
![]() | Gleba: | żyzna, próchniczna |
![]() | Odczyn gleby: | ph 4,5-5,5 |
![]() | Podlewanie: | obfite |
![]() | Mrozoodporność: | pełna |
![]() | Zapach: | nie |
![]() | Cięcie: | wiosna |
Opis